Systimber Duobeams
Een nieuw halffabricaat voor moderne houtconstructeurs

systimber duobalken uit vurenhout

Prowood 2021 krijgt een primeur van formaat: het revolutionaire Systimber presenteert er een nieuw halffabricaat. Met Systimber Duobeams willen Wolfgang Verraes en Karel Vervaet het wereldwijd gepatenteerde houtbouwsysteem toegankelijker maken. Met Systimber Duobeams kunnen modern uitgeruste houtconstructeurs hun eigen markt eenvoudig en succesvol uitbreiden.

 

“De bouwsector moet groener en eenvoudiger, en hout is een deel van de oplossing daartoe.”

Met die visie voor ogen lanceerden Verraes en Vervaet in 2015 een nieuw gepatenteerd massief houtbouwsysteem dat komaf maakte met de traditionele euvels van de houtbouw, én meteen het principe van circulariteit toepaste op de particuliere woningbouw. Na een succesvolle lancering van het houtbouwsysteem op de particuliere Vlaamse markt richtte Systimber in 2020 een eigen productie op in Gent. Dat gaf aanleiding tot een verdere groeispurt, in die mate dat de capaciteit begin 2022 zal worden verdubbeld via een verregaande automatisatie van het productieproces. Het innovatieve houtbouwsysteem sleepte al diverse prijzen in de wacht en Systimber realiseerde inmiddels honderden bijgebouwen en woningen.

 

 

Met een bewezen succesverhaal is de tijd rijp voor expansie. Daarbij gooien Verraes en Vervaet het strategisch echter over een andere boeg, namelijk door het ter beschikking stellen van een Systimber halffabricaat aan de professionele klant in combinatie met de knowhow zoals zij die zelf al ontwikkelden. “Daarmee maken we Systimber houtschakelbouw op een erg laagdrempelige manier toegankelijk voor houtconstructeurs die het succesverhaal op hun eigen manier willen uitbouwen”, aldus Vervaet.

 

 

Het halffabricaat is een vurenhouten duobalk van 13,5 meter lang die op maat van Systimber geprofileerd is, wordt voorzien van een dubbele EPDM-dichting en met een beits is afgewerkt. “Die leveren wij dan just-in-time aan de professionele partners, die dan enkel nog de CNC-verwerking op maat van het specifieke bouwproject hoeven uit te voeren”, aldus Verraes. Wie met Systimber Duobeams aan de slag wil, moet dus wel een geschikte CNC-machine hebben, “maar gekende fabrikanten als Hundegger, Weinmann en anderen leveren daartoe prima machines af”, aldus Karel.

 

 

De timing achter de lancering is geen toeval. “Doorheen de periode van Covid 19 met haar lockdowns leerden we dat Systimber voor een aantal toepassingen bijzonder interessante oplossingen naar de markt kan brengen. Dat maakte van Systimber een kampioen in een al groeiende houtbouwmarkt. Men moet het ijzer smeden als het heet is, en dus zoeken wij nu actief naar houtconstructeurs die openstaan voor innovatie en dezelfde ambitie aan de dag leggen als wijzelf”, aldus Verraes. Wie meer wil weten, is welkom op de Systimber stand op de Prowood editie van 2021, hal 2, stand 2432.

 

 

Algemeen
Systimber is een innovatief bouwprocédé dat toelaat om snel, eenvoudig en efficiënt met massief hout te bouwen. De houten balken worden verticaal met speciale afstandshouders samen geschakeld, waarbij ruimte wordt gelaten om de natuurlijke zetting van het hout op te vangen. Een flexibele EPDM vult deze ruimte op en garandeert dat de Systimber vloeren, wanden en plafonds in alle omstandigheden luchtdicht blijven. Systimber is wereldwijd gepatenteerd.

 

 

Voor vragen of meer informatie over Systimber Duobeams:

Gelieve contact op te nemen met Karel Vervaet (+32 475 57 47 09) of Wolfgang Verraes (+32 475 74 65 09) of stuur ons een e-mail via duobeams@systimber.com.